суббота, 2 марта 2013 г.

Лекція про коноплі


Ви, мабуть, чули про те, що є «легкі наркотики», від яких начебто нічого не буває? До них відносять коноплі (марихуана, план, ганч, дурь, травичка, гашиш - це різні назви одного і того ж самого наркотику - конопель).
Існує багато ілюзій про «позитивну» дію конопель на організм як психо-стимуляційного засобу. Найпоширеніші з них про те, що коноплі:
1) мають корисні властивості для здоров’я людини;
2) є легкими наркотиками, а, отже, не викликають залежності і не шкодять організму.
Про їх нешкідливість і «легкість», як наркотичного засобу, можна навести приклад. Скажіть, будь ласка, якщо ціаністий калій моментально вб’є людину, а миш’як уб’є протягом одного року, чи можна сказати, що миш’як - легка отрута? Ні! Не буває легкої або важкої отрути. Є отрути, які вбивають миттєво, і є ті, які вбивають протягом якогось часу. Але ж вони однаково вбивають! Так і наркотики - одні вбивають організм людини миттєво, інші - протягом певного часу.
Коноплі відносяться до так званих початкових наркотиків. Вони дуже швидко себе вичерпують, тобто не дають того ефекту, що давали на початку вживання. І через деякий час, як правило, поруч знайдеться людина, що дасть вам більш сильний наркотик. Тобто запропонує більш отрутний наркотик, що
швидше вбиває людину. Людина, яка почала з так званих «легких» наркотиків, дуже швидко опановує важкі ін’єкційні наркотичні засоби.
Деякі молоді люди стверджують, що коноплі мають корисні властивості для здоров’я. Вважати, що це так, - дуже велика помилка! Твердження, що коноплі корисні для здоров’я, по суті своїй - намагання сказати, що є безпечний спосіб самогубства.
Пам’ятаєте анекдот про міркування двох приятелів, коли один каже: «А ти чув, що паління марихуани зовсім не впливає на мозок людини?!». На що його друг відповідає: «Це так. Тому, що в тих, хто її палить, мозок відсутній!»
Американські вчені проводили експеримент - брали мавпу, обкурювали її димом конопель, а потім досліджували її мозок. Вони побачили, що більша частина клітин головного мозку просто відмерла. Американські вчені також проводили опитування. Були опитані 200 наркоманів, що вживають важкі наркотики. І 98% опитаних відповіли, що  починали вживати наркотики не з «важких», а з «легких», тобто з конопель.
Тривале й систематичне вживання конопель призводить до деградації особистості, психозів, імпотенції, порушень функції серця, репродуктивної якості сперми, значного зниження рівня імунної системи.
Ось вам і легкий наркотик! Через півроку вживання конопель спостерігається різке зниження розумової діяльності людини. Якщо таку людину запитати: «Як тебе звуть?» Вона скаже: «Що? Мене, чи кого? А чого ти мене запитуєш про це? Ти що, не знаєш, як мене звуть? І взагалі, чого ти до мене причепився?»
Дивіться - у людини затримка в спілкуванні: було поставлено просте запитання, а вона не відповіла відразу. І що характерно, займається зовсім непотрібними уточненнями - зводячи все це на жарт.
Це не гумор. Це гальмо. Людина гальмує. Вона не може відразу відповісти на звичайне, просте запитання.
От вам і нешкідливість конопель! Запам’ятайте, легких і нешкідливих наркотиків не буває!












Вік і кримінальна відповідальність

Кримінальній відповідальності особа підлягає тільки після досяг­ненні певного віку. Вік кримінальної відповідальності в різних кра­їнах дуже різний. В Україні людина, яка вчинила злочин, підлягає покаранню, якщо вона до його вчинення досягла 16  років.
Проте якщо злочин, що скоєно, є тяжким (умисне вбивство, посягання на життя державного чи громадського діяча, працівника правоохоронного органу, судді, умисне тяжке тілесне ушкодження, диверсія, бандитизм, терористичний акт, захоплення заручників, зґвалтування, крадіжка, грабіж, розбій, вимагання, умисне знищення або пошкодження майна, незаконне заволодіння транспортними за­собами, хуліганство), то відповідальність за нього неповнолітній несе вже з 14 років.

Які види покарання можуть бути застосовані до неповнолітніх


3 12 кримінальних покарань, передбачених Кодексом, до непов­нолітніх застосовуються лише штраф, громадські роботи, виправні роботи, арешт, позбавлення волі на певний строк.
Якщо неповнолітній уперше вчинив злочин невеликої тяжкості і його виправлення можливе без застосування покарання, він може бути звільнений від кримінальної відповідальності. У таких випадках суд застосовує до неповнолітнього примусові заходи виховного хара­ктеру:
-   застереження;
-   обмеження дозвілля;
-   передача неповнолітнього під нагляд батьків чи під нагляд педагогічного колективу;
-   відшкодування неповнолітнім, який досяг п'ятнадцятирічного віку і має майно, заподіяних майнових збитків;
-   направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення (на строк, що не перевищує трьох років).
Такі ж заходи застосовуються і до неповнолітнього, який вчинив злочин, у віці від 11 до 14 років. Коли дитина повторно, перебуваю­чи під наглядом батьків, скоїла злочин, особливо тяжкий, батьки можуть бути притягнуті навіть до кримінальної відповідальності за злісне невиконання своїх обов'язків з виховання дітей.
А от за скоєння злочинів дітьми до 11 років батьки можуть бути оштрафовані за невиконання обов'язків з виховання дітей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий